Cannes 2016: Cronicile filmelor

Festivalul de Film de la Cannes 2016 este in plina desfasurare si, pe langa pozele cu numeroasele vedete superbe de pe covorul rosu, au aparut si cronicile principalelor filme din cadrul festivalului, realizate de criticii care au marele noroc sa fie [anual] la Cannes [dada, sunt invidioasa].

 photo 13177837_1107550475932554_5461871980599657062_n_zpslrktaqav.jpg

Sieranevada – noul film de 173 de minute al lui Cristi Puiu se afla in Competitia Oficiala pentru Palme d’Or. Regizorul de 49 de ani a castigat premiul la Un certain regard in 2005, pentru Moartea domnului Lazarescu. Noua drama de familie spune povestea lui Lary (interpretat de Mimi Branescu), doctor in medicina, care petrece o seara la Bucuresti alaturi de familie la parastasul de 40 de zile de la moartea tatalui sau. Intre reglari de conturi, dezbateri politice despre comunism sau atentatele din 11 septembrie, amintiri si confesiuni, oamenii se vad nevoiti sa se confrunte cu trecutul si locul pe care il ocupa in familie, amanand mereu momentul asezarii la masa.

Café Society – noul film al lui Woody Allen, pe care de abia astept sa il vad!

Money MonsterJodie Foster regizeaza acest film dramatic plin de actiune, care ii are in rolurile principale pe George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West, Giancarlo Esposito si Caitriona Balf.

Caini/ Dogs – primul lungmetraj al regizorului roman Bogdan Mirica, care concureaza la sectiunea Un Certain Regard. In fiecare an, Un Certain Regard prezinta o serie de filme cu viziuni si stiluri diverse, originale si diferite, care cauta recunoastere internationala. Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu fac parte din distributia acestei drame-thriller.

Loving – o noua drama scrisa si regizata de Jeff Nichols (Take Shelter, Midnight Special) despre un cuplu interrasial din anii ’50 care a declansat celebrul proces ajuns pana la Curtea Suprema, Loving v. Virginia, in anul 1967. Joel Edgerton, Ruth Negga, Marton Csokas, Nick Kroll, Terri Abney, Alano Miller, Jon Bass, Michael Shannon, Will Dalton, Christopher Mann, David Jensen, Bill Camp, Michael Abbott Jr. fac parte din distributie.

Paterson – drama lirica scrisa si regizata de Jim Jarmusch (Only Lovers Left Alive), in care Adam Driver joaca rolul unui sofer de autobuz, pasionat de poezie.

The Nice Guys – Scrisa si regizata de Shane Black (Lethal Weapon, Iron Man 3), noua comedie ii are in distributie pe Ryan Gosling, Russell Crowe, Matt Bomer, Angourie Rice si Kim Basinger.

I, Daniel Blake – se zvoneste ca ar fi ultimul film al lui Ken Loach (The Angels’ Share), care a obtinut Palme d’Or-ul in 2006 pentru The Wind That Shakes the Barley. Filmele regizorului de 79 de ani prezinta scenarii extrem de realiste, bazate pe problemele sociale cotidiene ale clasei muncitoare.

The BFG – noul film Disney regizat de Steven Spielberg, bazat pe cartea pentru copii scrisa de Roald Dahl in 1982.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.