I, Tonya

I, Tonya este o noua comedie neagra regizata de Craig Gillespie (The Finest Hours), cu Margot Robbie, Sebastian Stan, Bobby Cannavale, Caitlin Carver si Allison Janney in distributie.

Image and video hosting by TinyPic

Filmul spune povestea adevarata a patinatoarei Tonya Harding (Margot Robbie), care a ramas in istoria Americii ca unul dintre cei mai controversati si blamati sportivi ai tarii. Venita dintr-un mediu sarac (Portland, Oregon) Tonya s-a folosit de talentul natural, carisma si atletism brut pentru a ajunge in in primele locuri ale patinajului mondial, devenind prima femeie din S.U.A. careia i-a reusit un triplu Axel in competitia din 1991. Inainte de Jocurile Olimpice de Iarna din Lillehammer, Norvegia (1994), Harding a ajuns pe prima pagina a ziarelor dupa ce sotul si bodyguard-ul ei au incercat sa-i rupa piciorul rivalei sale, Nancy Kerrigan (Caitlin Carver).

Kerrigan, care s-a ales cu o vanataie, a terminat pe locul 2, castigand medalia de argint in cadrul Olimpiadei; Tonya a iesit pe locul 8 in cadrul aceleasi competitii. Dupa acest episod, lui Harding i-a fost interzisa participarea in lumea patinajului artistic, devenind celebra in cultura americana. Filmul prezinta si relatia tumultoasa pe care a avut-o cu Jeff (Sebastian Stan), care a culminat cu un divort in 1993, dar si cu mama ei, LaVona Golden (Allison Janney).

Trailer-ul filmului:

I, Tonya va avea premiera pe 8 decembrie 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.