In The Fade deschide Cinepolitica 2018

Cel mai nou film al apreciatului regizor Fatih Akin, In intuneric/ In The Fade, o puternica drama inspirata de crimele xenofobe ale unui grup de neo-nazisti, premiat la Cannes si Globurile de Aur, va deschide cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Cinepolitica. Evenimentul din 2018 va avea loc in perioada 1822 aprilie, la Cinema Elvire Popesco si Institutul Balassi din Bucuresti.

Image and video hosting by TinyPic

Avand la baza crimele xenofobe comise in 2011 de grupul neo-nazist National Socialist Undeground, filmul regizorului german de origina turca Fatih Akin ne prezinta drama Katjei (Diane Kruger), o femeie care isi doreste sa se faca dreptate in cazul uciderii fiului si sotului ei kurd, fost traficant de droguri, intr-un atac cu bomba.

Premiat la Festivalul de Film de la Cannes in 2017 pentru Cea mai buna actrita (Diane Kruger), castigator al Globului de Aur pentru cel mai bun film strain si cu o coloana sonora memorabila, semnata de Josh Homme, vocalistul formatiei Queens Of The Stone Age, In The Fade a reprezentat si propunerea Germaniei la Premiile Oscar.

In intuneric/ In The Fade, distribuit in cinematografele din Romania de Independenta Film, va avea premiera pe 20 aprilie.

Un alt film care care face parte din selectia Cinepolitica 2018 este Interpretul/ The Interpreter, un road movie dulce-amarui in regia lui Martin Sulik, care ii are in rolurile principale pe marele cineast ceh Jiri Menzel si pe carismaticul actor austriac Peter Simonischek (Toni Erdmann). Osciland intre comedie si tragedie, Interpretul ne plimba prin Slovacia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, alaturi de cei doi barbati, unul evreu, celalalt urmasul unui ofiter nazist, urmariti de un trecut intunecat si ambiguu.

Filmul romanesc din selectia Cinepolitica de anul acesta este Un pas in urma serafimilor, lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, recent premiat cu 8 trofee Gopo, printre care cele pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor. Filmul este o poveste inspirata din viata regizorului: Gabriel, un adolescent care isi doreste sa devina preot, incearca sa se adapteze intr-un seminar teologic ortodox, dar curand descopera ca sistemul este corupt si abuziv, iar minciuna, furtul, manipularea si tradarea sunt aptitudini pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a rezista in seminar. Proiectia va fi urmata de dezbaterea Politica, compromisuri si constrangeri in sistemul religios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.