Cannes 2018: premiera BlacKkKlansman

Celebrul regizor american Spike Lee a revenit pentru cea de-a 6-a oara la Festivalul de film de la Cannes cu BlacKkKlansman – o noua drama rasiala bazata pe o poveste adevarata extraordinara.

Image and video hosting by TinyPicLee nu si-a ascuns niciodata dezamagirea ca filmul sau, Do the Right Thing, nu a castigat Palme d’Or in 1989, marele premiu revenindu-i atunci lui Sex, lies, and videotape al lui Steven Soderbergh. Wim Wenders, regizorul german care era Presedintele Juriului in acel an, si-a prezentat noul documentar, Pope Francis: A Man of His Word, duminica la Cannes. BlacKkKlansman si Pope Francis vor fi lansate de Focus Features, primul pe 10 august – data care marcheaza un an de la revoltele din Charlottesville.

Image and video hosting by TinyPic

BlacKkKlansman spune povestea adevarata a detectivului Afro-American Ron Stallworth (John David Washington) si a partenerului sau evreu, Flip Zimmerman (Adam Driver), aflati intr-o misiune sub acoperire in Colorado Springs; in 1979, acestia reusesc sa patrunda in Klu Klux Klan, luptand pentru a impiedica aceasta oraganizatie sa controleze orasul. Filmul este inspirat din romanul Black Klansman, in care Stallworth a povestit prin ce a trecut atunci.

Din pacate, BlacKkKlansman este extrem de actual. Am citit ca imaginile de final infatiseaza reactia presedintelui Donald Trump care, referindu-se la ciocnirile violente din oraselul universitar Charlottesville, a vorbit despre manifestari ale urii si fanatismului „din multe, multe parti”, starnind furie chiar in randul unor congresmani republicani; ei i-au cerut acestuia sa spuna lucrurilor pe nume, fiind vorba despre o manifestatie a „suprematiei albilor” si de un act de „terorism domestic”.

Trailer-ul filmului:

Premiera de la Cannes a avut loc ieri, 14 mai 2018, haideti sa vedem cateva poze si tinute de pe covorul rosu 🙂

1-10.jpg1-4.jpg1-3.jpg1-3.jpg1-19.jpg1-9.jpgimagebam.comimagebam.comimagebam.com1-39.jpg1-14.jpg1-41.jpg1-32.jpgimagebam.comimagebam.comimagebam.com1-12.jpg1-24.jpg1-7.jpg1-19.jpg1-31.jpg1-27.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.